Конференција “Jавно-приватно партнерство између приватних компаниjа и средњих стручних школа и обука ученика кроз рад“

383

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

08.децембра 2015.год. у Ужицу је одржана конференција “Jавно-приватно партнерство између приватних компаниjа и средњих стручних школа и обука ученика кроз рад“. Конференција је део активности Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Швајцарске конфедерације, који подразумева унапређивање перформанси произвођача у дрвној индустрији, кроз стварање услова и модела за образовање и обучавање квалитетне радне снаге у складу са потребама приватног сектора у области прераде дрвета и израде намештаја. Домаћин конференције је била компанија за израду намештаја “Атлас“ из Ужица.

1

Конференцији су присуствовали министар просвете, науке и технолошког развоjа Срђан Вербић, Шваjцарски амбасадор у Србиjи Жан-Даниjел Рух, градоначелник града Ужица, представник Привредне коморе Србије, представници предузећа који су део овог пројекта. Испред Завода за унапређивање образовања и васпитања конференцији су присуствовали Гојко Бановић, Даница Софренић, Милан Бошковић и Мирослав Мареш.

На конференцији је промовисан нови образовни профил – оператер за израду намештаjа, у којем ће ученици обављати стручну праксу у компаниjи „Aтлас“ и jош шест компаниjа за производњу намештаjа у Златиборском округу.

По завршетку конференције, саветници ЗУОВ су, на састанку са представницима седам компанија учесница у пројекту, разматрали питања везана за израду наставног плана и програма (са акцентом на практичну наставу)  образовног профила оператер за израду намештаjа.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.