Допунски конкурс за одобравање програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника за школску 2014/15. и 2015/16. годину

3378

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Обавештавамо све заинтересоване да ће Завод расписати допунски конкурс за одобравање програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника за школску 2014/15. и 2015/16. годину. Конкурс ће бити објављен почетком септембра 2014. у јавном гласилу „Просветни преглед” и на веб страници Завода. 

Након окончања поступка одобравања програма сталног стручног усавршавања по конкурсу који је објављен  у октобру 2013. констатовано је да број програма који се односи на следеће приоритетне области:

  • јачање професионалних капацитета запослених, нарочито у области иновативних метода наставе и управљања одељењем;
  • учење да се учи и развијање мотивације за учење;
  • одрживи развој и заштита животне средине;
  • инклузија деце и ученика са сметњама у развоју и из друштвено маргинализованих група;

не задовољава у потпуности  потребе за стручним усавршавањем наставника, васпитача и стручних сарадника.

Из наведених разлога Завод ће, у складу са чланом 13 став 1 тачка 1) Правилника о сталном стручном усавршавању и стицању звања наставника, васпитача и стручних сарадника („Сл. гласник РС“ број 85/2013) расписати допунски конкурс за одобравање програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника за школску 2014/15. и 2015/16. годину за наведене приоритетне области.

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.