Обука наставника за примену новог концепта на завршном испиту

489

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

„Оцењивање засновано на компетенцијама у средњем стручном образовању“

1

У Заводу за унапређивање образовања и васпитања – Центар за стручно образовање и образовање одраслих, 03. фебруара 2014. године одржана је обука наставника за примену новог концепта и методологије оцењивања на завршном испиту: Оцењивање засновано на компетенцијама у средњем стручном образовању“. Обука је организована за чланове тимова за развој завршног испита у три образовна профила – посластичар, кувар, и конобар у подручју рада трговина, угоститељство и туризам.

Сврха новог концепта огледа се, пре свега, у уједначавању квалитета испита на републичком нивоу и унапређивању квалитета процеса оцењивања путем методологије оцењивања заснованe на компетенцијама.

Обука је учесницима пружила разумевање карактeристика образовања и оцењивања заснованог на компетенцијама, усвајање методологије оцењивања заснованог на компетенцијама, примену алатки за планирање оцењивања заснованог на компетенцијама, као и за развијање критеријума оцењивања. Обука се реализује у два дела. На крају обуке учесници треба да развију оквир за оцењивање компетенција за одређену квалификацију са критеријумима за оцењивање, који ће се користити како на завршном испиту, тако и упроцесу формативног оцењивања компетенција.

2

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.